Keukenmedewerker

  • Home
  • Keukenmedewerker

Keukenmedewerker



Wat zijn de verantwoordelijkheden van een keukenmedewerker?

- ontvangt en controleert geleverde goederen

- slaat geleverde goederen in een koelkamer of voorraadkamer op

- voert voorbereidende werkzaamheden voor de bereidingen uit

- wast, maakt schoon en versnijdt groenten en fruit

- Bereidt hapjes, garnituren, sauzen, soepen, voorgerechten, salades, deegwaren, rijstgerechten, aardappelbereidingen,  zuivelbereidingen en nagerechten

- Dresseert het bord

- Zet het buffet klaar

- Verpakt en etiketteert bereidingen en producten correct

- Bergt producten en bereidingen correct op in de koelkamer of in de voorraadkamer

- Stelt maaltijdpakketten samen

- Zorgt voor een veilige, hygiënische en opgeruimde werkplek en materialen

- werkt in teamverband

- werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn

- werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid

 

Opleidingsfase

Kwalificatiefase

 

MAI beroepenkiezer

Op basis van de onderstaande onderwijskiezer kan u in enkele klikken bekijken hoe uw toekomst er kan uitzien op het MAI.