Inschrijvingen schooljaar 2024-2025 vanaf 1 maart 2024 Aanmelden
kwalificatiefase
integratiefase

Keukenmedewerker *

In het domein voeding en horeca kunnen de leerlingen kiezen voor de afstudeerrichting keukenmedewerker.
Tijdens de kwalificatiefase en de integratiefase of alternerende beroepsopleiding, werken de leerlingen toe naar een of meerdere getuigschriften.


* Deze opleiding kan ook als duale opleiding gevolgd worden. 

Aangeleerde
activiteiten

In het structuuronderdeel keukenmedewerker leert men helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basiskooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Volgende competenties worden aangeleerd:

  • ontvangt en controleert de goederen
  • slaat goederen op in de koelkamer of voorraadkamer
  • voert de voorbereidende werkzaamheden uit voor basisbereidingen
  • wast groenten en fruit, maakt ze schoon en versnijdt ze
  • past basisbereidingstechnieken toe voor het bereiden van hapjes, garnituren, sauzen, soepen, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, salades, deegwaren, rijstgerechten, aardappelbereidingen, zuivelbereidingen en basisnagerechten
  • past basisdresseertechnieken toe
  • verpakt en etiketteert de bereidingen en producten en slaat ze op
  • stelt maaltijdpakketten samen
  • Werkt in teamverband
  • werkt met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
  • werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
  • werkt ergonomisch en duurzaam
  • organiseert zijn werkplek veilig en ordelijk rekening houdend met een logische werkvolgorde
  • maakt het werkplek, het keukenmateriaal en de ruimte hygiënisch schoon
  • organiseert het materiaal
  • voert werkzaamheden uit volgens planning en instructies en houdt de werkadministratie bij

Tewerkstelling

Het beroep wordt uitgeoefend in diverse horecabedrijven (restaurants, brasseries, bistro’s, feestzalen, traiteurs, gastronomische restaurants, mobiele restauraties, congrescentra, grootkeukens/gemeenschapsrestauraties ...)

Geïnteresseerd in deze opleiding?

Smaakvol teamwerk, culinaire passies in elke schotel.

Onze
Domeinen

Maatschappij & welzijn

Waar persoonlijke behoeften en maatschappij elkaar ontmoeten.


Onze afstudeerrichtingen:

Economie & organisatie

Toegankelijke trajecten die elke ambitie naar succes leiden.


Onze afstudeerrichtingen:

Voeding & horeca

Inclusieve opleidingen op maat voor élke culinaire droom.

Onze afstudeerrichtingen: