Week van de smaak

  • Home
  • Week van de smaak

Week van de smaak

OPWIJK - Het Maria Asumpta Instituut (MAI) een school voor bijzonder onderwijs uit Opwijk heeft een bijzondere actie georganiseerd. In het kader van 'De week van de smaak' maakten de leerlingen van de richting grootkeukenmedewerker enkele lekkere hapjes en een drankje met een specialiteit uit onze regio: witloof. Ze verkochten deze lekkere witloofcreaties onder meer op de vrijdagmarkt in Opwijk. Ondanks het slechte weer verliep de verkoop goed. Met de opbrengst steunt het MAI de opleiding van koks en keukenmedewerkers in een schooltje in Uganda. De leerlingen maakten onder meer witloofpaté, witlooftruffel, witloofconfituur, boerenbrood met lokale ham en witloof tot zelfs een witloofbier. Het recept werd opgesteld samen met slager Erik Vanderborght. Deze producten werden door de leerlingen zelf aan de man gebracht op diverse markten in de regio zoals in Asse, Buggenhout en ook Opwijk gisteren. Met de opbrengst financiert de school de opleiding voor 2 leerlingen die dezelfde richting volgen in een schooltje in Uganda. "Een chef kok van bij ons heeft dit schooltje in Uganda opgericht", vertelt directrice Hilde Aelbrecht. "Het is de bedoeling dat we de leerlingen ginder steunen zodat ze zelfredzaam worden, maar ook een beroep kunnen aanleren.", vervolgt Aelbrecht trots. Dit weekend verzorgen de leerlingen van het MAI ook de catering op het witlooffestival in Haren bij Brussel. De directrice is dan ook bijzonder fier op haar leerlingen. "We leggen de lat hoog, maar ze doen het fantastisch. Onze droom is om in de toekomst met onze leerlingen het schooltje in Uganda te bezoeken.", klinkt het bij Hilde Aelbrecht.

 

 

 

 

<